To ogłoszenie jest nieaktualne.
Zobacz podobne ogłoszenia w kategorii Dam pracę Poznań
Zobacz podobne ogłoszenia w kategorii Dam pracę Poznań
KIEROWNIK ODDZIAŁU HIGIENY ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA
Dodano: 16.09.2025
Lokalizacja: Poznań
Województwo: wielkopolskie
ID ogłoszenia: 1416304
Kategoria: Dam pracę
Oferta od: Osoby prywatnej
Szczegóły ogłoszenia
Numer:
StPr/25/2515
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na okres próbny
Wynagrodzenie:
od 11 000 PLN
brutto. Wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 11.000,00 zł, comiesięczną premię regulaminową, dodatek funkcyjny, dodatek specjalny za czynności kontrolne; dodatkowe wynagrodzenie roczne, ubezpieczenie grupowe, wsparcie z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych (*****. dofinansowanie do wypoczynku, karta Multisport, pożyczki wewnątrzzakładowe);
Zakres obowiązków:
-kierowanie oraz nadzór nad Oddziałem Higieny Żywności i Żywienia, pełnienie zwierzchnictwa służbowego wobec ok. 40 pracowników Oddziału, wdrażanie nowoczesnych technik zarządzania;
-planowanie, koordynowanie i nadzór nad realizacją zadań wynikających z ustawy z dnia 14 marca 1985 r.
o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Regulaminu Organizacyjnego Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej
w Poznaniu oraz innych przepisów mających zastosowanie w Oddziale Higieny Żywności i Żywienia;
-nadzór nad gromadzeniem i prowadzeniem rejestru podległych placówek na terenie miasta Poznania i powiatu poznańskiego będących pod nadzorem sanitarno-epidemiologicznym;
-współpraca z instytucjami administracji rządowej, samorządowej, specjalnej oraz organami kontroli;
-koordynacja i nadzór nad planowaniem kontroli podległych obiektów i organizacja nadzoru nad ich wykonywaniem przez podległych pracowników w obiektach na terenie miasta Poznania i powiatu poznańskiego;
-gromadzenie i analiza materiałów sprawozdawczych do corocznej oceny stanu sanitarno-epidemiologicznego nadzorowanego terenu;
-wydawanie decyzji administracyjnych w ramach upoważnienia Powiatowego Państwowego Inspektora Sanitarnego w Poznaniu;
-odpowiedzialność za realizację planów, terminowość postępowań administracyjnych i egzekucyjnych w Oddziale zgodnie z przepisami KPA;
-monitorowanie zaangażowania podwładnych pracowników oraz wdrażanie działań optymalizacyjnych.
Praca w godz 7.25-15.00. Umowa o pracę na okres próbny, docelowo na czas nieokreślony
Miejsce wykonywania pracy:
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu, ul. Gronowa 22, 61-655 Poznań oraz obszar działania Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Poznaniu, tj. miasto Poznań i powiat poznański.
Miejsce pracy:
Gronowa 22, 61-655 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie
Pracodawca:
POWIATOWA STACJA SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNA W POZNANIU
Liczba godzin pracy w tygodniu:
40
Wymagania konieczne:
Inne wymagania:
Wymagania niezbędne: -wykształcenie wyższe II stopnia, preferowane kierunki: technologia żywności i żywienia człowieka lub pokrewne; -staż pracy min. 5 lat; -dodatkowe kwalifikacje: specjalizacja w dziedzinach medycyny mających zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub studia podyplomowe albo doktoranckie o specjalności zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności lub pokrewne; -umiejętność zarządzania dużym zespołem i organizacji pracy własnej oraz podległych pracowników; -znajomość przepisów ustaw: z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej; z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego; -odpowiedzialność, decyzyjność, sumienność i kreatywność oraz zdolności organizacyjne; -wysoka kultura osobista; -umiejętność pracy pod presją czasu; -umiejętność sprawnej obsługi komputera, środowiska Windows oraz pakietu MS Office, ze szczególnym uwzględnieniem Word, Excel i Power Point; -odporność na stres; -optymalizacja procesów pracy. Wymagania dodatkowe: -doświadczenie zawodowe w Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub administracji publicznej; -doświadczenie na stanowisku kierownika dużego zespołu; -umiejętność oceny bieżącej sytuacji i podejmowania odpowiednich działań oraz zarządzania wielopokoleniowym zespołem; -szkolenia merytoryczne z zakresu prawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia; -komunikatywność; -znajomość prawa pracy.
Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy
Wymagane dokumenty:
-podpisane CV zawierające informacje wynikające z art. 22 § 1-2 Kodeksu pracy oraz list motywacyjny; -podpisane oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji: Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Poznaniu z siedzibą przy ul. Gronowej 22, 61-655 Poznań, moich danych osobowych, zawartych w dokumentach aplikacyjnych w celu przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego na stanowisko Kierownika Oddziału Higieny Żywności i Żywienia, zgodnie z art.6 ust. 1 lit a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych).; -kserokopie dokumentów poświadczających wykształcenie i staż zawodowy, należy dostarczyć na rozmowę kwalifikacyjną.
Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: osobiście, e-mail, poczta, inny - Miejsce i termin składania dokumentów: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu, ul. Gronowa 22, 61-655 Poznań. Oferty prosimy przesyłać pocztą lub składać, w zamkniętej kopercie z opisem Oferta pracy HŻ - K.210.12.2025, w kancelarii PSSE w PoznaniuII piętro, pokój 211, w nieprzekraczalnym terminie do dnia: 10.10.2025 r. (decyduje data wpływu do urzędu) lub elektronicznie e-mail na adres ***@****.pl. z opisem w tytule wiadomości Oferta pracy HŻ -K.210.12.2025. Wybrani kandydaci spośród osób spełniających niezbędne wymagania zostaną powiadomieni o procesie dalszego postępowania. Przewidywane metody naboru: etap 1 - weryfikacja formalna nadesłanych ofert, etap 2 - rozmowa kwalifikacyjna. Oferty odrzucone zostaną trwale zniszczone
StPr/25/2515
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na okres próbny
Wynagrodzenie:
od 11 000 PLN
brutto. Wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 11.000,00 zł, comiesięczną premię regulaminową, dodatek funkcyjny, dodatek specjalny za czynności kontrolne; dodatkowe wynagrodzenie roczne, ubezpieczenie grupowe, wsparcie z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych (*****. dofinansowanie do wypoczynku, karta Multisport, pożyczki wewnątrzzakładowe);
Zakres obowiązków:
-kierowanie oraz nadzór nad Oddziałem Higieny Żywności i Żywienia, pełnienie zwierzchnictwa służbowego wobec ok. 40 pracowników Oddziału, wdrażanie nowoczesnych technik zarządzania;
-planowanie, koordynowanie i nadzór nad realizacją zadań wynikających z ustawy z dnia 14 marca 1985 r.
o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Regulaminu Organizacyjnego Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej
w Poznaniu oraz innych przepisów mających zastosowanie w Oddziale Higieny Żywności i Żywienia;
-nadzór nad gromadzeniem i prowadzeniem rejestru podległych placówek na terenie miasta Poznania i powiatu poznańskiego będących pod nadzorem sanitarno-epidemiologicznym;
-współpraca z instytucjami administracji rządowej, samorządowej, specjalnej oraz organami kontroli;
-koordynacja i nadzór nad planowaniem kontroli podległych obiektów i organizacja nadzoru nad ich wykonywaniem przez podległych pracowników w obiektach na terenie miasta Poznania i powiatu poznańskiego;
-gromadzenie i analiza materiałów sprawozdawczych do corocznej oceny stanu sanitarno-epidemiologicznego nadzorowanego terenu;
-wydawanie decyzji administracyjnych w ramach upoważnienia Powiatowego Państwowego Inspektora Sanitarnego w Poznaniu;
-odpowiedzialność za realizację planów, terminowość postępowań administracyjnych i egzekucyjnych w Oddziale zgodnie z przepisami KPA;
-monitorowanie zaangażowania podwładnych pracowników oraz wdrażanie działań optymalizacyjnych.
Praca w godz 7.25-15.00. Umowa o pracę na okres próbny, docelowo na czas nieokreślony
Miejsce wykonywania pracy:
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu, ul. Gronowa 22, 61-655 Poznań oraz obszar działania Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Poznaniu, tj. miasto Poznań i powiat poznański.
Miejsce pracy:
Gronowa 22, 61-655 Poznań, powiat: m. Poznań, woj: wielkopolskie
Pracodawca:
POWIATOWA STACJA SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNA W POZNANIU
Liczba godzin pracy w tygodniu:
40
Wymagania konieczne:
- wykształcenie: wyższe (w tym licencjat)
- doświadczenie - 5 lat
- Wymagania niezbędne: -wykształcenie wyższe II stopnia, preferowane kierunki: technologia żywności i żywienia człowieka lub pokrewne; -staż pracy min. 5 lat; -dodatkowe kwalifikacje: specjalizacja w dziedzinach medycyny mających zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub studia podyplomowe albo doktoranckie o specjalności zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności lub pokrewne; -umiejętność zarządzania dużym zespołem i organizacji pracy własnej oraz podległych pracowników; -znajomość przepisów ustaw: z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej; z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego; -odpowiedzialność, decyzyjność, sumienność i kreatywność oraz zdolności organizacyjne; -wysoka kultura osobista; -umiejętność pracy pod presją czasu; -umiejętność sprawnej obsługi komputera, środowiska Windows oraz pakietu MS Office, ze szczególnym uwzględnieniem Word, Excel i Power Point; -odporność na stres; -optymalizacja procesów pracy. Wymagania dodatkowe: -doświadczenie zawodowe w Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub administracji publicznej; -doświadczenie na stanowisku kierownika dużego zespołu; -umiejętność oceny bieżącej sytuacji i podejmowania odpowiednich działań oraz zarządzania wielopokoleniowym zespołem; -szkolenia merytoryczne z zakresu prawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia; -komunikatywność; -znajomość prawa pracy.
Inne wymagania:
Wymagania niezbędne: -wykształcenie wyższe II stopnia, preferowane kierunki: technologia żywności i żywienia człowieka lub pokrewne; -staż pracy min. 5 lat; -dodatkowe kwalifikacje: specjalizacja w dziedzinach medycyny mających zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub studia podyplomowe albo doktoranckie o specjalności zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności lub pokrewne; -umiejętność zarządzania dużym zespołem i organizacji pracy własnej oraz podległych pracowników; -znajomość przepisów ustaw: z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej; z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego; -odpowiedzialność, decyzyjność, sumienność i kreatywność oraz zdolności organizacyjne; -wysoka kultura osobista; -umiejętność pracy pod presją czasu; -umiejętność sprawnej obsługi komputera, środowiska Windows oraz pakietu MS Office, ze szczególnym uwzględnieniem Word, Excel i Power Point; -odporność na stres; -optymalizacja procesów pracy. Wymagania dodatkowe: -doświadczenie zawodowe w Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub administracji publicznej; -doświadczenie na stanowisku kierownika dużego zespołu; -umiejętność oceny bieżącej sytuacji i podejmowania odpowiednich działań oraz zarządzania wielopokoleniowym zespołem; -szkolenia merytoryczne z zakresu prawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia; -komunikatywność; -znajomość prawa pracy.
Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy
Wymagane dokumenty:
-podpisane CV zawierające informacje wynikające z art. 22 § 1-2 Kodeksu pracy oraz list motywacyjny; -podpisane oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji: Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Poznaniu z siedzibą przy ul. Gronowej 22, 61-655 Poznań, moich danych osobowych, zawartych w dokumentach aplikacyjnych w celu przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego na stanowisko Kierownika Oddziału Higieny Żywności i Żywienia, zgodnie z art.6 ust. 1 lit a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych).; -kserokopie dokumentów poświadczających wykształcenie i staż zawodowy, należy dostarczyć na rozmowę kwalifikacyjną.
Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: osobiście, e-mail, poczta, inny - Miejsce i termin składania dokumentów: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu, ul. Gronowa 22, 61-655 Poznań. Oferty prosimy przesyłać pocztą lub składać, w zamkniętej kopercie z opisem Oferta pracy HŻ - K.210.12.2025, w kancelarii PSSE w PoznaniuII piętro, pokój 211, w nieprzekraczalnym terminie do dnia: 10.10.2025 r. (decyduje data wpływu do urzędu) lub elektronicznie e-mail na adres ***@****.pl. z opisem w tytule wiadomości Oferta pracy HŻ -K.210.12.2025. Wybrani kandydaci spośród osób spełniających niezbędne wymagania zostaną powiadomieni o procesie dalszego postępowania. Przewidywane metody naboru: etap 1 - weryfikacja formalna nadesłanych ofert, etap 2 - rozmowa kwalifikacyjna. Oferty odrzucone zostaną trwale zniszczone
Zasady bezpieczeństwa podczas transakcji
- Spotkaj się osobiście z drugą stroną transakcji
- Sprawdź przedmiot przed dokonaniem zapłaty. Nie wysyłaj płatnych sms-ów
- Nie płać z góry. Płać osobiście. Nie udostępniaj swoich danych osobowych lub bankowych
Dodano: 16.09.2025
Lokalizacja: Poznań
Województwo: wielkopolskie
ID ogłoszenia: 1416304
Kategoria: Dam pracę
Oferta od: Osoby prywatnej

